21 Feb

Workout voor thuis: Sally

Geplaatst door: Ron Verzijl - Categorie: Video

Dit is een gave workout die je (bijna) overal kunt doen! Het enige wat echt vereist is, is een telefoon of een ander apparaat waar het muzieknummer op kunt afspelen.

Er zijn vele variaties op deze workout te verzinnen. Eigenlijk kan je dit doen met elke beweging, maar het beste zijn de bewegingen waarbij je meerdere gewrichten gebruikt: multi-joint movements. Deze oefeningen spreken meerdere spiergroepen aan, bijvoorbeeld squats, pushups en pullups.

Het werkt vrij simpel.

Je zet het nummer op van Moby, genaamd “Flower” (bekend van de film “Gone in 60 seconds”). Elke keer wanneer je in het nummer “Sally up” of “Sally down” hoort, voer je dat uit! Dus als we bijvoorbeeld de squat als beweging nemen, ga je in een diepe squatpositie zitten bij “Sally down” en ga je weer staan bij “Sally up”.

Makkelijk zat toch? Nou, na 3 minuten en 25 seconden denk je daar waarschijnlijk wel anders over 😉
Toch te makkelijk? Neem een kettlebell of een ander verzwaard voorwerp en houdt deze voor de borst voor extra weerstand.

Dit is super om te doen aan het einde van je totale workout of bijvoorbeeld na het hardlopen.

Succes!
Ron

 

The following two tabs change content below.
Ron Verzijl heeft door de jaren heen een enorme passie voor fitness, voeding en een gezonde levensstijl ontwikkeld. In 2011 is hij daarom begonnen zijn kennis uit te breiden d.m.v. het volgen van diverse opleidingen op het gebied van sport & coaching. Hierna is hij in 2012 aan het werk gegaan als personal trainer en heeft hij in 2014 zijn eigen sportclub geopend. “Mijn doel is mijn kennis en ervaring te delen om zo anderen te inspireren en te helpen bij het bereiken van hun fitness-doel!”

Laatste berichten van Ron Verzijl (toon alles)

Terug Naar Blog
« « » »

Categorieën