02 Jan

Maak een gezondheidsplan!

Geplaatst door: Ron Verzijl - Categorie: Voeding
Knowledge-Management-Plan

Tegenwoordig is iedereen druk met van alles en moeten we onze tijd verdelen tussen aan aantal belangrijke zaken in ons leven. Opvallend is dat veel mensen hun EIGEN GEZONDHEID niet eens in de top 5 hebben staan van die zaken! Dit gaat op de lange termijn zeker ten koste gaan van de zaken die je op nummer 1, 2, 3 …. hebt. Je hebt maar één lichaam. En hier moet je het toch echt mee doen voor de rest van je leven.
Daarom is het belangrijk om een plan te maken, een gezondheidsplan.

Als we praten over een gezondheidsplan, praten we dus over een plan om regelmatig te bewegen/ sporten en op een gezonde manier met voeding om te gaan.

Bewegen en sporten kan in vele, vele vormen. Er is niet slechts één manier die werkt, je kunt helemaal zelf bepalen hoe je het wilt gaan doen! Misschien begin je met wandelen of fietsen en breidt je dit uit naar hardlopen. Of heb je weinig tijd en kies je voor korte, intensieve workouts thuis (check VIDEO’S). Misschien sluit je je aan bij een sportclub of bootcamp. Legio mogelijkheden!

Een andere peiler is natuurlijk voeding. Mijn advies: KIS (Keep It Simple). Er komen de laatste tijd veel verschillende “revolutionaire” manieren van omgaan met voeding op de markt. Inderdaad, op de markt. Er is dus een commercieel belang mee gemoeid. Mensen moeten (E-)boeken kunnen verkopen en daarom is er altijd wel iets nieuws in fitnessland.
Mijn eerste advies zou zijn: Snoep minder, geen suikerhoudende dranken meer en ga “groener” eten. Ik weet het, chips en koeken zijn lekker. Dit zijn echter lege calorieën en doen niets goed voor je lichaam. Als je nu sterk bent krijg er straks veel energie voor terug. En waardoor je dus weer meer fut hebt om te sporten! Ga dus meer groente en fruit in dagelijkse voeding verwerken. Dit is natuurlijk slechts het topje van de ijsberg, maar als je dit al aanpast kom je al een heel eind. Heb je echt geen idee hoe je moet beginnen en zoek je een leidraad? Neem dan contact met mij op en en dan gaan we een begin maken. Desnoods breng ik je in contact met een echte voedingsconsulente die ik vertrouw.

 

Het is niet makkelijk om een gezondheidsplan te maken, en vooral, je eraan te houden. Maar je bent het waard!

Maak het een prioriteit voor jezelf om fit te worden en te blijven, alleen dán bereik je wat!

Je hoeft het niet alleen te doen! Neem het besluit dat je dit gaat doen en inspireer iemand om met je mee te doen. Dit werkt als stok achter de deur en geeft jou ook de energie om het goede voorbeeld te geven en je te houden aan afspraken. Jij bent immers degene die het heeft voorgesteld! Het mooiste geschenk wat je iemand kunt geven is om zijn/haar gezondheid en kwaliteit van leven te verbeteren 🙂

Dus ga het doen, je WEET dat je het moet doen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen waarvan je houdt..

Kom in die positieve spiraal, You Can-Do it!

-Ron

The following two tabs change content below.
Ron Verzijl heeft door de jaren heen een enorme passie voor fitness, voeding en een gezonde levensstijl ontwikkeld. In 2011 is hij daarom begonnen zijn kennis uit te breiden d.m.v. het volgen van diverse opleidingen op het gebied van sport & coaching. Hierna is hij in 2012 aan het werk gegaan als personal trainer en heeft hij in 2014 zijn eigen sportclub geopend. “Mijn doel is mijn kennis en ervaring te delen om zo anderen te inspireren en te helpen bij het bereiken van hun fitness-doel!”

Laatste berichten van Ron Verzijl (toon alles)

Terug Naar Blog
« « » »

Categorieën