20 Jun

Wat zijn EMOM’s?

Geplaatst door: Ron Verzijl - Categorie: FAQ

Variatie is enorm belangrijk. Je hebt constant nieuwe prikkels nodig om te groeien. En niet alleen lichamelijk! Het is geestdodend om vaak hetzelfde te doen, denk maar aan die personen die 4x per week 1,5 uur in de fitnesszaal ronddwalen 😉

 

EMOM is een vorm van een interval training. De afkorting staat voor Every Minute On te Minute.
Dit bekent dat je elke minuut één minuut de tijd hebt om een reeks aan oefeningen te doen. Klinkt verwarrend maar ik ga je een voorbeeld geven.

EMOM 15 minuten
10 pushup
10 situp

Dit houd in dat je aan het begin van elke minuut begint met deze oefeningen. Als je klaar bent, bijvoorbeeld na 40 sec, heb je de resterende tijd rust. In dit geval dus 20 sec.
Je moet jezelf dus gaan doseren! Als je aan het begin van elke minuut als een gek tekeer gaat, dan ga je de workout waarschijnlijk niet afmaken!

Met dit soort workouts houden we de variatie en de fun factor hoog!
Dus…. variatie!

– Ron

The following two tabs change content below.
Ron Verzijl heeft door de jaren heen een enorme passie voor fitness, voeding en een gezonde levensstijl ontwikkeld. In 2011 is hij daarom begonnen zijn kennis uit te breiden d.m.v. het volgen van diverse opleidingen op het gebied van sport & coaching. Hierna is hij in 2012 aan het werk gegaan als personal trainer en heeft hij in 2014 zijn eigen sportclub geopend. “Mijn doel is mijn kennis en ervaring te delen om zo anderen te inspireren en te helpen bij het bereiken van hun fitness-doel!”

Laatste berichten van Ron Verzijl (toon alles)

Terug Naar Blog
« « » »

Categorieën