21 Jul

Aanschaf nieuw trainingsmateriaal: RESISTANCE BANDS!  

Geplaatst door: Ron Verzijl - Categorie: Algemene Informatie

We hebben nieuw materiaal aangeschaft om de trainingen nog uitdagender en effectiever te maken!
Namelijk RESISTANCE BANDS!

Wat zijn Resistance Bands?
Dit zijn elastische/ rekbare banden. Wanneer we de banden oprekken,  neemt de weerstand toe en wordt het zwaarder. Dit maakt het gebruik van Resistance Band uitermate geschikt voor het aanpassen / vermoeilijken van bewegingen.

Hoe kunnen we dit gebruiken in de training?
Er zijn 1001 manieren om  Resistance Bands te integreren in een workout. Bijna alle lossen oefeningen zijn aan te passen zodat er extra weerstand kan worden geboden door middel van een Resistance Band.

Hier onder een aantal voorbeelden hoe wij bij Can-Do Fitness de Resistance Bands gebruiken;

Resistance Band Sprints
Sprinten is een super oefening an sich. We bouwen er spieren mee op en verbeteren er onze conditie mee. Wanneer we dit onder weerstand gaan doen, in dit geval met behulp van Resistance Bands, wordt het effect van de training groter en gaat ons lichaam zich naar de lading aanpassen; We worden sterker in de sprint!
Door middel van deze manier van sprinttraining zal je een snellere en explosievere sprinter worden!

th_DSC00990

Resistance Band PushUps
Wanneer we de PushUp gaan aanpassen met de Resistance Band, wordt de oefening aanzienlijk zwaarder. Hoe hoger we komen/ hoe verder we uitdrukken, des te groter de weerstand wordt; de band rekt mee en geeft geleidelijk meer weerstand.
Dit is bijvoorbeeld  ideaal om de PushUp zwaarder te maken voor iemand die al redelijk veel PushUps kan maken. Zijn lichaam is de “normale” lading van een PushUp gewend en moet zich nu aanpassen aan deze nieuwe lading/ belasting. Het lichaam moet dus sterker worden, dat is het principe van krachttraining.

200c

Kortom een nieuw stukje materiaal waar we dus heel veel profijt van zullen hebben zowel Indoor als Outdoor!

 

Gr!
Ron

The following two tabs change content below.
Ron Verzijl heeft door de jaren heen een enorme passie voor fitness, voeding en een gezonde levensstijl ontwikkeld. In 2011 is hij daarom begonnen zijn kennis uit te breiden d.m.v. het volgen van diverse opleidingen op het gebied van sport & coaching. Hierna is hij in 2012 aan het werk gegaan als personal trainer en heeft hij in 2014 zijn eigen sportclub geopend. “Mijn doel is mijn kennis en ervaring te delen om zo anderen te inspireren en te helpen bij het bereiken van hun fitness-doel!”

Laatste berichten van Ron Verzijl (toon alles)

Terug Naar Blog
« « » »

Categorieën